me n abg at PCB

Published in: on January 28, 2010 at 4:35 am  Leave a Comment  

suami ..oh suami

Semalam aku on the way ke pasir gudang aku singgah ke klinik untuk check up..kebetulan nak balik umah tukar tudung,, rupenye aku lupe berkabung kene pakai tudung putih,,ingat abg je kene pakai songkok reben hihi..lawak pulak..sib baik bos tegur awal2 kalo tk melambung RM 50 kene saman dek polis,
Tkde ape pun wat mase check up just amik darah, check bp dan air kencing pastu nurse check jantung baby………..tp aku lucu sbb klinik kerajaan masih gune alat macam teropong tu utk dengar pergerakan baby……….seingat aku ade lagi alat lagi canggih nak dgr jantung baby……..mcm kat spital..maybe diorang nak jimat kos,,,
Nurse tanye,,baju baby dah beli? Dah aku jawab,,,ok..dia kata n dia pun explain kepada aku peri penting penyusuan ibu n kene bagi baby isap susu ibu selama 6 bulan tanpa campur sikit air pun jika nak rancang keluarga……….takut tiba2 tgh susu lekat lagi sorang…………..ooo aku kata tk leh bagi campur ker..dia kata takleh..nak pastikan ovulasi tk terjadi lah…….ooo br le aku paham..tapi dgn perangai aku yang suke suap ape2 je kat budak kecik aku pun tk pasti leh ikut ke tak panduan tu..heheh………kene makan pil le nampaknya…if pil kene continue but masih ada side effect..
Nurse tanye,,,ada problem ker……tkde sgt, aku jawab… tp kdg2 ade pening kalo minum teh ke tau nes atau makan vitamin yang dia bagi..oo dia kata vitamin tu mmg ada kesan…..makan sebelum tdo katanya….dia kata avoid la kalo tau tkleh minum caffeine lagipun tk elok untuk baby,,,,nak wat cemana kdg aku tingin jugak……minum susu 4 gelas sehari katenye…,,,,,,so dia kata ok,,,,,,,,,,,,,,,,bp ok,,tp untuk langkah berjaga sbb anytime je awk leh bersalin skang,,,,,,,so kene dtg check bp takut tetiba tekanan darah naik,,, walaupun tkde darah tinggi ……….nurse,,,bile bleh bersalin aku tanye hehehe,,,,,anytime je leh bersalin tapi biasanya 37 minggu dah bleh….tapi kalo lebih 41 minggu kene induce lah dia kata…
So skang kene dtg tiap2 minggu check tekanan darah in case takut tiba2 tekanan darah naik….n bahaya kt baby…..so minggu 36 br jumpa dr untuk scan dia kata…….. pastu dia check rutin aku tick tendangan baby tu..dia tany e nape tk isi..aku kira dah Cuma bile dah complete sepuluh kick tu aku tk tick….dia kata kene tulis,,nanti takut baby mati dlm perut..so start kira ari2 bleh tau dia kuat atau lemah…kalo kurang 10 tendangan dalam 12 jam (9 pagi to 9 malam) then terus pegi hospital…ok aku kata..
Pas jumpa nurse kene plak masuk bilik suntik untuk dos kedua tetanus toxoid ..aku paling gerun jarum suntik tu..kene lagi kat lengan nie…amboi sakit tul aku rase……….
Sebelum masuk tu aku terborak ngan sorang guy nie tgh riba baby dia..maybe waiting for his wife dlm bilik suntik tu…….aku tanye dh bape bulan dah baby..dia kata 2 minggu,,tu aku tgk kecik sgt lagi….dia kata haru biru baby keluar,,,aku Tanya kenapa..dah le operate dia kata,,tp sepatutnya tk yah operate pun sbb 2.6 kg pun,,,,tulah banyak tk ikut pantang larang…paku dinding mase mengandung..patutla bahu melekat,,terpaksa operate dh tkleh kuar…..dia pun cakap ngan aku..lenkali jaga elok2 terutama anak sulung………aku angguk jer la…..aku piker..sempat lagi suami nie merungut ttg bini dia pasal pantang larang..bg aku kalo tuhan dah takdir kene la reda…tkkan le sbb paku dinding jadi gtu….Cuma kalo nak buat benda2 gtu doa yang baik2 jer la..bukan tetulis pun dlm kitab atau hadis ataupun al –quran Cuma yang pasti perbuatan ibu masa mengandung banyak akan mempengaruhi anak,, rajin ngaji ker,, baca quran ker,,,,menyanyi ke,,,,,,,,,,terpikir aku mcm laki nie tk bersyukur atas nikmat tuhan beri,,baru sedikit nak mengeluh……….aku tgk bini dia mcm kene kaunseling…menung dlm bilik nurse..aku rase macam syndrome kemurungan postpartum…………..suami leh cakap gtu…kalo aku dgr husband aku cakap gtu……..mau aku tknak mengandung lagi………….mcm tk bleh susah sikit,,bukan jadi ape pun kat anak tu…yang wife dia kene operate pun bukan salah dia………dh ditakdir begitu……mcm lah penat sgt jaga wife tu….tak paham aku dgn org nie..harap2 dia berubahle..pikir yang positif jer..kalo bini dia dgr,,konfem down teruk…salah satu bentuk org yang tdk mau menerima dan bersyukur dgn anugerah tuhan.

Published in: on January 26, 2010 at 8:22 am  Leave a Comment  

cahaya mata,,,

semua org mengimpikan cahaya mata…………seolah akan menambah seri dlm keluarga………aku dpt rase abg sgt happy esspecially bila time nak  scan baby ,,,,,,,,,,,,,,dia yang paling banyak borak ngan dr,,,,,,,,,,aku rase semua suami n isteri begitu…….mcm k yam aku rase dia sgt2 excited n bersyukur……n aku harap yang baik sahaja akan berlaku masa deliver nanti,,

aku dpt tau ada membe keguguran,,dont wori,,,,,,,,,,insyaallah ada rezki balik,,,,,,terus mencuba………sbb before this pun aku penah gugur  satu bulan lebih sebelum  disahkan mengandung skali lagi………….pengalaman kene D N c …rasenye macam nak tendang jer dr panel tu..tu buat aku gerun nak bersalin nie..mase d n c dia masuk alat pun aku dh terasa sakit,,,,,,,,,,,,,,huhu

bagi yang belum ada rezeki teruskan mencuba..dan check if perlu,,tidak ada apa perlu dimalukan kerana Allah nak setiap hambanya berusaha……………tk cukup tanpa berusaha……pastu br berserah pada tuhan…….

insyaAllah akan mengasihani org yang sentiasa sabar, berusaha n redha…

Published in: on January 19, 2010 at 9:21 am  Leave a Comment  

ngantuk..

ngantuk ………….smlm aku abg tdo dlm kul 11.30mlm, ingat nak bangun kul 4.30,,tepat kul 4.30 dgr bunyi benda jatuh,,,,,,so kecut lah perut aku,,terus kejut n abg bangun,,nak bangun guna jam payah sikit,,coz leh ignore,, tapi disebab bunyi cik tupai semua bangun,,,,,,,,,,,,,,,,,check punya check rupenye tupai yang jatuh n jalan atas bumbung,,,,,,,,,,wat suspen aje,,,,,,,hihi

lama tk buat smyg tahajud,,dh terlanjur bangun , myg la jap,,buat hajat n taubat,,,,,,kdg terasa jiwa ada kekosongan walaupun ada org tersayang,,,,,perlu dihidup roh2 yang IMAN yang mati,,,,,,lepas smyg rasa best,,,,,,,,,,,,,,,itu yang aku perlu dlm hidup………berdoa dipanjang umur ibubapa,suami dan seluruh keluarga dan kebahagiaan berkekalan ,,serta mudah aku bersalin nanti..semoga dimakbulkan Allah AMIN

pastu subuh abg ajak study , seronoknya diaboard microcontroller yang dia test dh leh jalan walaupun tak sambung abis lagi…….harap2 dia dapat settle kan cepat projek dia,,,,,,,sambil study terasa ngantuk juga,,manage to jawab satu soalan,,,,pastu kul ajak abg tdo…………..7.20 bangun bersiap2 nak g keje………….ngantuk la plak mata niehhhhhhhhhh……………tiba2 harini muntah,,sbb sebelum tdo td telan satu gelas enfa mama,,,,,,,,,,,,,,,,,mmg tkleh wat tdo..siang je leh la minum……………

aku rase symtom2 tiga bulan pertama nak dtg balik secara slow2,,dh start tak leh bau wap2 masak,,,,,,,,,,,,,,,,,,kdg2 pening,,,tapi tkla selalu,,,,,,,,,harap2 tk jadi cam aritu,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,penat oo muntah n pening melampau2………………semoga tuhan sihatkan tubuh badan dan baby dlm perut nie…………………alamak rase loya plak

Published in: on January 19, 2010 at 12:48 am  Leave a Comment  

tudung

ha tudung nie aku beli kat aryani dpn jakel jln tar,, selepas mensopping kain wiscous nak wat baju pregnant,, kebetulan nampak plak ariani nyer outlet kat situ,,tgk ada sale plak ngan ramai org ,,aku masuk le tgk,,,ade sale meh,,,,,,,,,aku pun memborong 4 pasang,,aku rasa kualiti nye bagus,owning dia pun cantik,,takla susah nak pakai yang , bese aku beli yang belas pun tak jalan ,,ade less time tuh,,dptla 35 per piece, less 30%…………senang pakai tudung nie,,,,,sarung jer, siap ada saiz tuh, s, m dan l, mule2 aku ingat saiz lebar tudung,,rupanya saiz muka,,,,,,,tapi best la cara jahit dia pun bagus,,jom sopping di ariani,,bagi sape2 yang malas nak gosok tudung lama-lama disarankan beli jer tudung super siap cam nie,,senang nak sarung, hehehe,,,,,,,,,,,,,,aper lagi jom shopping,,,,,,,,,,,,,tp tgu sale lah,,kalo tk sale mahal sikit,,

Published in: on January 15, 2010 at 11:23 am  Comments (2)  

Cara – cara sembahyang Orang Sakit

SEMBAHYANG ORANG SAKIT

(Bilangan 123  Bahagian Kedua)  

Bismillah, Walhamdulillah Wassalatu Wassalamu `Ala Rasulillah, Wa’ala Aalihie Wasahbihie Waman Walaah

 Cara Sembahyang Duduk

Keadaan dan cara duduk bagi orang yang tidak berdaya berdiri dalam sembahyang fardhu atau berdaya untuk berdiri dalam sembahyang sunat tetapi melakukannya dengan duduk, tidaklah ditentukan cara dan keadaan duduknya itu. Bahkan adalah memadai dengan kesemua cara dan keadaan duduk itu, akan tetapi makruh dengan duduk iq‘a (bertinggung).

 Manakala duduk bagi menggantikan berdiri: Mengikut qaul yang ashah adalah afdhal duduk dengan keadaan iftirasy (seperti duduk ketika tahiyyah awal) kerana duduk iftirasy itu adalah salah satu duduk ibadat, maka ianya lebih awla (utama).

Sementara qaul yang kedua, afdhal duduk dalam keadaan mutarabbi‘an (duduk bersila). Cara sedemikian ini ialah bagi menggantikan cara sembahyang berdiri, oleh yang demikian hendaklah dibezakan duduk menggantikan berdiri itu daripada duduk-duduk yang lainnya iaitu duduk dengan bersila.

Adapun cara duduk ketika hendak melakukan tahiyyah awal, tahiyyah akhir dan duduk antara dua sujud dalam sembahyang duduk, adalah afdhal dan sunat dilakukan dengan duduk yang sama sebagaimana sembahyang orang sihat. Iaitu duduk tawarruk bagi tahiyyah akhir dan duduk iftirasy bagi duduk antara dua sujud dan tahiyyah awal.

Cara Rukuk Dan Sujud Dalam Sembahyang Duduk

Rukuk dan sujud merupakan salah satu daripada rukun sembahyang, sebagimana firman Allah Subhanahu wa Ta‘ala:

Tafsirnya: “Rukuklah kamu dan sujudlah kamu.” (Surah Al-Hajj: 77)

Adapun cara rukuk orang yang bersembahyang duduk, ialah sekurang-kurangnya dengan membongkokkan badan sedikit bersetentangan dengan kedua-dua lututnya. Manakala cara yang sempurna adalah dengan membongkokkan badan melebihi daripada kadar di atas hingga berbetulan ke tempat sujud. Dan cara sujudnya pula sama seperti sujud biasa.

Apabila orang yang bersembahyang duduk itu tidak berdaya juga melakukan rukuk dan sujud dalam keadaan duduk seperti cara-cara yang dijelaskan di atas, maka hendaklah dia berbuat yang terdaya olehnya dengan cara membongkok seberapa yang boleh. Tetapi hendaklah sujudnya itu lebih rendah daripada rukuknya bagi membezakan antara sujud dan rukuk, dan melakukannya wajib bagi mereka yang mampu membezakannya.

Jika orang yang bersembahyang duduk itu tidak berdaya juga untuk melakukan rukuk dan sujud dengan seberapa yang boleh, maka dia hendaklah melakukan rukuk dan sujud tersebut dalam keadaan duduk itu secara isyarat. (Majmuk: 4/201-203) Sebagaimana sabda Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wasallam:

Maksudnya: “Dan jika aku memerintahkan kamu untuk mengerjakan sesuatu, maka kerjakanlah ia dengan apa yang kamu terdaya.”

(Hadis riwayat Bukhari)

Demikianlah cara dan keadaan bagi mereka yang melakukan sembahyang duduk disebabkan ada keuzuran yang bersangatan untuk berdiri.

Tidak Berdaya Untuk Rukuk Dan Sujud

Apabila seseorang itu tidak berdaya melakukan rukuk dan sujud kerana ada keuzuran yang bersangatan, tetapi dia berdaya untuk berdiri dan duduk, maka dalam keadaan ini wajiblah dia bersembahyang dalam keadaan berdiri dan tidak sah jika dia bersembahyang dalam keadaan duduk.

Cara rukuk dan sujud bagi orang yang tidak berdaya melakukannya, hendaklah dalam keadaan dia rukuk, dia membongkokkan badannya sekadar yang terdaya. Sementara ketika sujud, maka cara sujudnya adalah dalam keadaan badannya membongkok dengan kedudukan lebih rendah daripada rukuknya, bagi membezakan kedua-duanya. Jika dia terdaya untuk melakukan rukuk, tetapi tidak terdaya untuk sujud, maka dalam hal ini tertakluk pada tiga keadaan dan ianya serupa dengan keadaan rukuk dan sujud dalam sembahyang duduk:

Apabila dia terdaya untuk melakukan sekurang-kurang kadar had rukuk dan tidak pula melebihi daripada kadar itu, maka bolehlah dia melakukan perbuatan yang serupa bagi rukuk dan sujud dengan membongkokkan badan dengan kadar yang dia terdaya itu (kadar had sekurang-kurang rukuk).

Adapun jika dia terdaya untuk melakukan kadar had rukuk yang sempurna dan tidak melebihi daripada kadar itu, maka bolehlah juga dia melakukan perbuatan yang serupa bagi rukuk dan sujud dengan membongkokkan badan dengan kadar yang dia terdaya itu (kadar had sempurna rukuk). Akan tetapi janganlah dia melakukan rukuk itu kurang daripada kadar had sempurna rukuk sedangkan dia terdaya untuk melakukannya, supaya tidak menghilangkan perbuatan yang sunat bagi rukuk (kadar had sempurna rukuk).

Jika dia terdaya untuk melakukan rukuk dengan melebihi kadar had sempurna rukuk, maka hendaklah dia melakukan rukuk dengan tidak melebihi kadar had sempurna itu. Manakala sujudnya pula hendaklah melebihi daripada kadar had sempurna rukuk itu. Ini kerana membezakan antara kedua-dua perbuatan tersebut (membongkok kerana rukuk dan membongkok kerana sujud).

Adapun bagi orang yang tidak berdaya untuk membongkokkan badannya bagi menggantikan perbuatan rukuk dan sujud, maka hendaklah dia melakukannya dengan menundukkan leher dan kepala. Jika tidak termampu juga dengan demikian itu maka hendaklah melakukannya dengan isyarat. (Hasyiyatan Qalyubi ‘Umairah: 1/165, Majmuk: 4/204)

Tidak Berdaya Untuk Berdiri Dan Duduk

Dalam keadaan masyaqqah dan keuzuran yang menyebabkan seseorang itu tidak dapat mengerjakan sembahyang dengan berdiri dan duduk, maka harus baginya mengerjakan sembahyang dengan cara berbaring, iaitu disunatkan berbaring pada rusuk sebelah kanan dan menghadapkan muka dan badannya ke arah kiblat seperti keadaan mayat di liang lahad.

Adapun jika dia berbaring pada rusuk sebelah kiri, adalah makruh perbuatannya itu selagi dia berdaya untuk berbaring pada rusuk sebelah kanan. Walau bagaimanapun sembahyangnya dalam keadaan sedemikian adalah sah. Jika terdapat keuzuran (tidak berdaya) sembahyang berbaring di sebelah rusuk kanan, maka wajiblah dia berbaring di sebelah rusuk kiri dengan menghadapkan muka dan badannya ke arah kiblat.

Jikalau menjadi kesukaran juga dalam melakukan kedua-dua keadaan ini, maka haruslah dia mengerjakan sembahyang baring secara menelentang dengan menghadapkan muka serta telapak kakinya ke arah kiblat. Bagi orang yang sembahyang dalam keadaan ini, hendaklah diletakkan sesuatu di bawah kepalanya seperti bantal supaya dapat meninggikan mukanya bagi menghadap kiblat bukannya menghadap ke arah langit. (I‘anah At-Thalibin: 1/160-161, Hasyiyatan Qalyubi ‘Umairah: 1/166)

Orang sakit yang tidak berdaya untuk menghadap kiblat seperti orang yang lumpuh anggota badan yang terlentang di atas katil sedangkan ianya tidak menghala ke arah kiblat. Jika tiada ada orang yang dapat menolong untuk memalingkannya agar dapat menghadap kiblat sama ada orang tersebut diupah atau sebagainya, maka haruslah dia bersembahyang dalam keadaannya itu walaupun tidak menghadap kiblat. Akan tetapi diwajibkan baginya untuk mengulangi sembahyang tersebut. (Majmuk: 3/223)

disebabkan aku dh tk leh dok bangkit n duduk dalam semayang ikut cara bese,terpaksalah mengikut cara org sakit plak,,kalo semayang cara bese,,,,,,,,sakit perut aku,,,,,ini panduan untuk ibu -ibu hamil lain juga,,jangan dipaksa sembahyang berdiri jika membawa mudarat dan kesakitan,,maklumlah belajar cara semayang nie dah lama tk praktik sebab tak sakit n apa..tu rujuk balik kat tenet nie

Published in: on January 14, 2010 at 9:18 am  Leave a Comment  

Renungan hari ini

LELAKI *********

 1. Lelaki bujang kena tanggung dosa sendiri apabila sudah baligh manakala dosa gadis bujang ditanggung oleh bapanya.

 2. Lelaki berkahwin kena tanggung dosa sendiri, dosa isteri, dosa anak perempuan yang belum berkahwin dan dosa anak lelaki yang belum baligh. BERATKAN!!

3. Hukum menjelaskan anak lelaki kena bertanggungjawab ke atas ibunya dan sekiranya dia tidak menjalankan tanggungjawabnya maka dosa baginya terutama anak lelaki yang tua, manakala perempuan tidak, perempuan hanya perlu taat kepada suaminya. Isteri berbuat baik pahala dapat kepadanya kalau buat tak baik dosanya ditanggung oleh suaminya.

4. Suami kena bagi nafkah pada isteri, ini wajib tapi isteri tidak. Walaupun begitu isteri boleh membantu. Haram bagi suami bertanya pendapatan isteri lebih-lebih lagi menggunakan pendapatan isteri tanpa izin ini. Banyak lagi lelaki lebih-lebih lagi yang bergelar suami perlu tanggung.Kalau nak dibayangkan beratnya dosa-dosa yang ditanggungnya seperti gunung dengan semut. Tetapi orang lelaki ada keistimewaannya yang dianugerah olehAllah SWT.

WANITA **********

 1. Wanita auratnya lebih susah dijaga berbanding lelaki.

2. Wanita perlu meminta izin dari suaminya apabila mahu keluar rumah tetapi tidak sebaliknya.

3. Wanita saksinya kurang berbanding lelaki.

4. Wanita menerima pusaka kurang dari lelaki.

5. Wanita perlu menghadapi kesusahan mengandung dan melahirkan anak.

6. Wanita wajib taat kepada suaminya.

7. Talak terletak di tangan suami bukan isteri.

8. Wanita kurang dalam beribadat kerana masalah haid dan nifas yang tak ada pada lelaki. Pernahkan kita lihat sebaliknya? Benda yang mahal harganya akan dijaga dan dibelai serta disimpan di tempat yang tersorok dan selamat.Sudah pasti intan permata tidak dibiar bersepah bukan? Itulah bandingannya dengan seorang wanita. Wanita perlu taat kepada suami tetapi lelaki wajib taat kepada ibunya 3 kali lebih utama dari bapanya. Bukankah ibu adalah seorang wanita? Wanita menerima pusaka kurang dari lelaki tetapi harta itu menjadi milik peribadinya dan tidak perlu diserahkan kepada suaminya, manakala lelaki menerima pusaka perlu menggunakan hartanya untuk menyara isteri dan anak-anak. Wanita perlu bersusah payah mengandung dan melahirkan anak,tetapi setiap saat dia didoakan oleh seluruh makhluk ALLAH di muka bumi ini dan matinya jika kerana melahirkan adalah syahid kecil. Manakala dosanya diampun ALLAH (dosa kecil). Diakhirat kelak, seorang lelaki dipertanggungjawabk an terhadap 4 wanita ini : *isterinya, *ibunya, *anak perempuannya *saudara perempuannya Manakala seorang wanita pula, tanggungjawab terhadapnya ditanggung oleh 4 orang lelaki ini : *suaminya *ayahnya *anak lelakinya *saudara lelakinya Seorang wanita boleh memasuki pintu syurga melalui mana-mana pinta syurga yang disukainya cukup dengan 4 syarat sahaja : *sembahyang 5 waktu *puasa di bulan ramadhan *taat suaminya *menjaga kehormatannya Seorang lelaki perlu pergi berjihad fisabilillah tetapi wanita jika taat akan suaminya serta menunaikan tanggungjawabnya kepada ALLAH akan turut menerima pahala seperti pahala orang pergi berperang fisabilillah tanpa perlu mengangkat senjata.

Mati hanya sekali Maka Jadikannya pada jalan Allah……. ……… ….

Published in: on January 14, 2010 at 8:38 am  Leave a Comment  

lunch with hubby…

tengahari kelmarin pegi lunch ngan hubby..hubby amik kt opis……beselah kalo 2 hari weeken bersama mesti rindu nak jumpa balik esoknyer,,,,,,,,,,kat kedai mamak makan sikit jer kesian dia penat tlg drive utk aku ke kl arituh,,,,,,,,,,so mlm aku suh dia tdo awal lah..tk cukup tdo penat dia,,,,,,,,mata pun merah..

sambil2 nak start drive hubby ckp..”amboi2 putihnye tangan”……..hahaha aku dh paham le maksudnyer,,, maternity dress nie lengannye pendek,,,,,,,,,kdg2 aku tk sempat pakai sarung lengan tu nampak le sexy skit,,,,,,,,,,,nampak aurat aku,,,,paham2 jer lah kalo abg dh sound,,hehehe “lupe “, aku jawab,,”lupa plak yer” dia jawab balik……………hihi lucu plak aku ingat………ye lah kdg aku rase iman aku nie kurang lagi,,,,,,,,,nasib abg ade tlg ingatkan…..hehe dia takut nanti banyak dosa kene tanggung , bini lagi , dia lagi……….ape2pun i appreciate your concern abg……bagusla abg tegur,, sekurang2nya abg selalu ingat kan kite……..luv u so much,,,,,,,,,,,,,,,hope our baby jadi orang yang beriman n soleh/solehah,,,,,,,,,,,,,mcm abg nak

Published in: on January 13, 2010 at 4:30 am  Leave a Comment  

i LOVE U SO MUCH , SYG BEBEH

Published in: on January 12, 2010 at 3:28 am  Leave a Comment  

PENAT………………

Smalam balik dr kelas ccs kesian kalinyer..seronok bertemu member sem lepas hahahahaha………………tapi quantity tkle ramai, dalam 17 org gtu,,,,,,,jumpe shua n ahad dia tk dtg sebab tgh persiapan pindah melaka,,

as usual,, dr jo will give brief explanation on ccs notes,,homework, assignment dan dengan kelas sikit nie baru ler senang nak wat sesi soal jawab,,,,tengah2 dia mengajar dr jo asked me..zatil…leh dtg ke meeting ke tiga,,,,,,,,,zatil ? ai dr nie slalu tk ingat2 name aku…no..i’m afraid i cannot make it,,,,,,,,,,,,,,,,,,,takutla..aku cakap kot bahse melaysia,,,,,,,,ok then we will arrange mase utk u,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,tu dia cakap ………..haha..ape2 lah dr asal aku lepas dgn cemerlang subjek nie nanti..takkan le b minus jer……..after taking ccs few times,,,,,,,,,,,,,,,,,nampak sgt ler tk bersungguh..hahhaaa

takperlah……….tunggu hubby grad sesama lah,,,,,,,,semalam first time beli buku digital discrete control system,,selama nie aku blajar jarang beli buku,,hahahah azam barulah tu kiki,,,,,,,,

assignment dah bagi with the whole class,,,,,,,,,,malas aku nak buat esemen sorang2 dah,,tak pasal2 aku kene tolak markah asemen ,,,patutnye dh leh lepas dah subjek nie………………so the second meeting i will attend the classs,, and amik first test, so the second test will be done early before third meeting ,

dr jo merungut payah betul nak arrange peksa ngan zatul nie,, mmg la payah dr jo,,takkan le sehari nak peksa leh cuti,,i’m working at least 7 days before peksa kene maklum kat bos nak cuti,, tu pun kalo tkde hal2 yang urgent leh la cuti,,kalo tak payahla..so dia diam…………….because we have procedure..bukan boleh senang2 amik cuti/emergency leave begitu,,,,,,,,,,

so this sem ccs have to be A PLUS lah kate hubby,,hhahaa,,yerlah abg…….kalo minta A PLUS at least dpt A,,,,,,,,,,,,,,INSYAALLAH. utk member2 yang dh bleh grad tahniah ,,,,,,,,,,,,,,,esspecially mep ‘s colleague alin,,,,,,,kak umieeeee……………………………………..enjoy la skarang yer hahahah

a few week before, aku beli beberapa buku di pustaka minerva,,,,,,,,,,,,, rase bagus untuk dibaca ” penjagaan ibu hamil sebelum semasa sesudah dan pantang larangnye”, “terminal syurga rumah tangga ” and” teh tarik kurang manis” ,,,,,,best tapi tk sume aku bace lagi,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

skang perut lapar…..jap g turun minum..nanti sambung

Published in: on January 11, 2010 at 12:44 am  Leave a Comment